Dizüstü Klavyesi Temizliği

Dizüstü kullananların en büyük derdidir klavyenin içini temizlemek. Bakalım her evde bulunan araçlarla bu temizlik nasıl yapılır?

Olurda temizleyebilirsek klavyeden çıkanlara şarırıp kalırız. Dizüstünün klavyesini temizlemek harici klavyelerden çok daha zor. Tuşları çok narin. Teker teker çıkarıp takmaksa oldukça zahmetli. Bunun için çok pratik ve kolay bir yol keşfettim ve sizlerle paylaşması kaldı. Malzemelerimiz gelecek olursak; bir adet elektrikli süpürge ve ıslak mendil! Öncelikle ıslak mendili süpürgenin sapına sarıyoruz. Süpürgenin eğer çekiş gücü ayarlanıyorsa en düşük seviyeye getirilmesini tavsiye ederim ( 2 tuş çekmelik tecrübesiyle sabittir ) Yoksa sapındaki diğer deliğide açmanızı tavsiye ederim. Tuş çektiğimi okuyunca hemen korkmayın, ilk denemelerimdi. Yapmamanız gerekenleri söyleyeyim;

- Temizlerken tuşları süpürgenin ucunun tam ortasına denk getirmeyin. Örneğin; dört tuşun tam ortasına getirip öyle temizlemeye çalışın. Böylelikle çekiş kuvvetini dört dirence dağıtmış oluruz (:

- Süpürgeyi tuşların üzerinden çekerken direk yukarı çıkarmaktan çekinin, yanlara doğru yavaşca sürükleyerek kaldırmaya çalışın.


Biraz mide bulandırıcı olsada ıslak mendil üzerindeki sonuç:


Teknovole
Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder