DOSBox İle Nostaljik Mario



Öncelikle emulatörümüzü kurmamız gerekiyor. Programın indirme sayfası için tıklayınız. Ubuntu kullanıcıları için uçbirimden;

sudo apt-get install dosbox

komutunu vermek yeterli. Depolarda mevcut. Programını kurduktan sonra şuradan oyunumuzu indiriyoruz. İndirdiğimiz dosyayı zipten çıkardıktan sonra örneğin;

home/kahramanmasaesat/Oyun/dosgames dizinine kopyalıyoruz. Ben örnek dizin yazdım siz istediğiniz yere oyunu koyabilirsiniz. Verdiğim örneği izleyerek oyunu çalıştıracaksanız benim koyduğum dizini örnek almanız işini kolaylaştırır.

Artık emulatörü çalıştırma vakti geldi (: Uçbirimden; dosbox komutunu verdikten sonra programımız açlıyor.

mount c home/kahramanmasaesat/Oyun/dosgames ve ardından c: komutlarıyla oyunu çalıştırmak için son adıma geçiyoruz. Yapmamız gereken son şey mario.exe yazıp oyunumuzu çalıştırmak (:

Not: DOSbox kullanırken İngilizce klavye kullanıcısı muamelesi görüyorsunuz. Sonra benim gibi deliye dönmeyin (:

Space tuşuyla oyuna başlayabilir; Z ile sol, X ile sağa alt tuşuyla zıplayabilirsiniz. Keyifli ve nostaljik dakikalar geçirmeniz dileğiyle . . . Unutmadan kaplumbağaları öyle üzerine basarak öldürebileceğinizi düşünmeyin, alttan vurmanız gerekiyor (: DOSbox ile bundan sonra artık Alley Cat, Duke Nukem, Hocus Pocus, Crystal Caves aklına hangi DOS oyunu geliyorsa oynayabilirsiniz. Oyunları indirmek için burayı kullanabilirsiniz. Eğer DOSbox’la başarılı olamazsanız ScummVM‘yi deneyebilirsiniz. İyi eğlenceler!

Teknovole

Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder