Online Tarayıcı Oyunları 2

Tarayıcı oyunları önemli donanım gerektirmeyen, internetin olduğu her yerde oynanabilen oyunlar. Böyle olunca 7′den 70′e herkesin ilgi odağı. Şimdi sıra Popmundo da . .Aslında bu yazı dizisinin devamını geciktirdim. Online oyun oynamayı bırakmıştım ve yazı yazacak hiç bir şey hatırlamıyordum. Oynamama rağmen arada kalan bu oyunu unutmuşum. Karakterim bana küsmüş olsa da hala alış-verişe çıkmasına ve ucuk pembe kot pantolon almasına kızmıyorum. Moralı iyi olsun yeter. Bir kota 1300$ vermesi sorun değil (: Girişten de anlaşılabildiği gibi çocukluğumuz sanal bebeklerinin çokça gelişmiş halini bu online taracıyıcı oyunu Popmundo’da bulabiliriz.

Oyunda neredeyse gerçek hayatta yapılacak her şey mevcut. Oyunda amacınızı belirlemek aslına bakılırsa zor bir tercih. Müzikal anlamda ilerlemek veya meslek gruplarıdan birini şeçmek arasında kalabilirsiniz. Rock starı mı olmak istiyorsunuz? Alırsınız enstürmanınızı okursunuz kitabını, kitap alacak paranız yoksa da üniversiteye gidip hocalarınızı takip edersiniz. Oyunda bir seviye anlayışı yok. Ancak yapabildikleriniz okuduğunuz kitaplarla/yeteneklerinizle sınırlı. Oyunda gerçek hayattan tanıdığınız bir karakter varsa oyuna başladığınızda size popmundo parası vermesi daha hızlı gelişmenizi sağlayacaktır ( V.İ.P üyelik gerektitir). Yoksa tezgahtarlıktan kazandığınız 400$ la işlerin yürümesi epey zor. Oyuna başlarken doğduğunuz şehri şeçmek çok önemli. Türkiye’den Ankara, İstanbul ve İzmir var. Singapur’dan tutunda Helsinki’ye kadar şehir yelpazesi sizleri bekliyor. Seçmek sizin elinizde. Kalabalık olan, iş olanaklarının ve maaşların yüksek olduğı şehirleri şeçmek mantıklı. Ondan dolayı İstanbul’da başlamak ideal. Bundan sonrasi artık sizin tercihlerinize kalmış. Hangi yoldan gideceğinize karar vereceksiniz.

Elbette çoğu online tarayıcı oyunlarından olduğu gibi bir de V.İ.P üyelik sözkonusu. Direk olarak gelişiminize etkisi olmasa büyük kolaylıklar sağlıyor. Alacağınız bir şeyi mağaza mağaza gezmek yerine oyundaki telefonunuz arayıcılığıyla online alabiliyorsunuz (: Bazı meslekleri de ( CEO, yargıç vs. ) sadece V.İ.P üyeler sahip olabiliyorlar.

Oyunda genel olarak en beğendiğim özellik sürekli online olmanızı gerektirmemesi. Genel olarakta basit sayılabilecek bir oyun. Daha fazla oyun içindeki “çakallıkları” Popmundo’nun forum sayfasında bulabilirsiniz. Gün içinde takip edip eğlenebileceğiniz bir oyun. Şuradan oyuna ulaşabilirsiniz.

Not: Oyundan bihaber arkadaşlarınızın yanında oyun hakkında muhabbet etmeyi tavsiye etmem (: Olası diyaloglardan biri;

Popmundo oyuncusu 1 : Hamile kalamadım yaa afrodizyak yok piyasada

Popmundo oyuncusu 2 : Belgrad’da çok var ya.

Popmundo’dan bihaber arkadaş: Nasıl yaniii ( fazlaca şaşırmış yüz ifadesi )

Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder