Firefox Eklentileri – 2 (Eğlenceli/kolay Sörf)

Firefox binlerce eklenti sayesinde diğer tarayıcılardan bir adım önde. Bu yazı dizisinin ikinci bölümünde kolay sörf için gerekli eklentileri bulabilirsiniz.

1) Bookmark all: Açık sekmelerinizdeki tüm adresleri bir anda yer imlerinize eklemek ister misiniz? Her zaman olmasa da ara ara yardımımıza koşacak bir eklenti.Bookmark all sayesinde bu işlemi yapmanız için yerimleri menüsünde bookmark all şeçeneğine tıklamanız yeterli. Bu eklentiyi indirmek için buraya tıklayınız.

2) Clippings: Forumlarda, sözlüklerde, sosyal ağlarda yazışırken veya mesaj atarken zor bir kelimeyi çok kullanmanız gerekiyor ve her yazışınızda koca bir offf geçiriyorsanız sizin için can simidi bir eklenti Clippings. Açıkcası bunun için ctrl+c/ctrl+v kısayolunu kullanmak daha basit gibi gözükse de bu eklentiyi öne çıkaran özellik, kalıpları kaydedebilmeniz ve istediğiniz zaman kullanabilmeniz. Clippings’i buradan indirebilirsiniz.

3) Copy Plain Text: Web sitelerinde aldığımız metinleri Ofis programlarına kopyalarken programlar metinleri aldığınız formatta yapıştırır. Bu eklenti sayesinde metinleri “formatsız” şekilde kopyalayıp/yapıştırabilirsiniz. İndirmek için tıklayınız.

4) GooglePreview: Google aramalarında listelenmiş sitelerinin linklerinin yanına küçük birer ön izleme resmini yerleştirir. Bu büyük kolaylığı Firefox’unuza eklemek için burayı tıklayınız.

5) Smart Middle Click: Firefox’un derde deva eklentilerinin biri Smart Middle Click ile JavaScript linklerini farenizin orta tuşuyla yeni sekmede açabilirsiniz. İndirmek için burayı tıklayınız.

Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder