aMSN Yenilendi

Ne tarzını sevdiğim ne de kullanıcı arayüzünü sevdiğim bir programdır. Ancak kısa zaman öncesine kadar görüntülü konuşma desteği veren tek anında mesajlaşma programıydı. Eklentileri, temaları sağ olsun biraz çekilebilir hal alıyordu. Yine de oldukça fazla kullanıcısı var ve yeni sürümünü dört gözle bekliyorlar. 0.98.1 sürümüyle aMSN yenilendi.Her ne kadar büyük değişiklikler olmasa da yukarıda yazıklarımın birazını geri alabilecek duruma gelmiş (: En başta belirtmek gerekir ki varsayılan teması hala en iğrenci. Hala yukarıdaki menülerinde gezerken fareyle her menünün üzerine tıklamak zorundasınız. Paşam kullanım kolaylığını hala çözememiş sanırım (: Sürekli kullanmadığımdan aslına bakılırsa çok hakim değilim. Ancak dosya paylaşım konusundan Emesene’den çok daha iyi. Emesene 1.5 sürümünde kamera desteği vermiş olsa da aMSN’nın son sürümündeki görüntü kalitesinden çok uzak.



Bu sürümle beraber “sonunda” dediğim arama eklentisini dahil etmişler. Hesap > Eklenti Seç > Search Contact yolundan aktif hale getirebilirsiniz.



Avatar seçimi sırasında kameranızdan görüntü alıp anında avatar olarak kullanabiliyorsunuz.

Görünümün biraz daha çekilebilir hal alması için tema değişikliğine gidebilirsiniz. Hesap > Kabuk seç yolundan şu adrese ulaşabilir, gözüne kestirdiğiniz kabukları kullanabilirsiniz. Ubuntu üzerinden anlatmak gerekirse, kabukları /usr/share/amsn/skins dizinine kopyalamanız gerekmektedir. Bunun öncelikle o dizene okuma-yazma yetkisi vermemiz gerekmektedir.

Uç birimden;

sudo chown -R kullanıcıadı /usr/share/amsn/skins komutunuyla kullanıcıyı yetkilendirebilirsiniz.

aMSN proje sayfası hala indirme bağlantısında eski sürümünü veriyor. Ubuntu kullanıcıları için PPA’lade hali hazırda son sürüm mevcut.

sudo gedit /etc/apt/sources.list komutuyla açılan depo adreslerimizin son satırına;

deb http://ppa.launchpad.net/amsn-daily/ppa/ubuntu karmic main
deb-src http://ppa.launchpad.net/amsn-daily/ppa/ubuntu karmic main

adreslerini yazıp, kaydedip çıkıyoruz. Daha sonra anahtar için;

sudo apt-key adv –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv-keys 07AF2E69547AC004B7BCB5971C1E55A728CBC482

sudo apt-get update komutuyla güncelledikten sonra sudo apt-get install komutuyla son model aMSN’yi kullanabilirsiniz.

Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder